CorallCooks: Shrimp Kritharotto with Colorful Peppers!

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το τρίτο CorallCooks είναι εδώ. Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως περίμενα πώς και πώς να σας δείξω αυτή τη συνταγή μιας και είναι στο top 3 των αγαπημένων μου γευμάτων!


Τα λόγια είναι περιττά, ειδικά όταν τα λέει όλα ο τίτλος και η φωτογραφία. 
Κριθαρότο με γαρίδες και χρωματιστές πιπεριές. Απολαύστε το. Εικονικά προς το παρόν, μέχρι να το φτιάξετε κι εσείς δηλαδή.













Υλικά για 4 μερίδες:
500γρ κριθαράκι
12 γαρίδες με κέλυφος
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. λάδι
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαϊντανό για το τελείωμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια καθώς θα τα χρειαστούμε για το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κεφάλια μέχρι να πάρουν χρώμα και αφού ρίξουμε 1 φλυτζάνι νερό συνεχίζουμε να βράζουμε για 30'.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και όταν γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο κι αυτό) και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3'. Όταν τις βγάλουμε, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και τις πιπεριές κομμένες σε κύβους. Ανακατεύουμε, δίνουμε γεύση με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις αυτό εξατμιστεί, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο - λίγο το ζωμό από γαρίδες που φτιάξαμε πριν και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε και λίγο πριν το σβήσουμε βάζουμε το βούτυρο, τις βρασμένες γαρίδες και στο τέλος το μαϊντανό. 


Δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο να το φτιάξετε στην πρώτη ευκαιρία! Είναι διαταγή! Χαχα φιλιά πολλά σε όλους :)

32 σχόλια:

  1. Με σκοτώνεις! Χαχαχ
    Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα κι αύριο θα κάνουμε ζυμαρικά με γαρίδες!!! Λες να δείξω αυτό στη μάνα μου; Χμ! Αν και νομίζω προτιμώ ζυμαρικό με μπόλικο τυρί. Δεν ξέρω!!! Τέλειο φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται να της το δείξεις! Τους αρέσει να παίρνουν ιδέες ρε παιδί μου!
      Κι εγώ έχω σχέση αγάπης με το τυρί αλλά αυτό το φαγητό με τρελαίνει :D

      Διαγραφή
  3. Αααα μου τρεχουν τα σαλια, τρελενομαι για θαλασσινα αχχ θα το κανω σιγουρα φαινεται τελειο +_+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα κι εμένα μου έτρεχαν τα σάλια από την ώρα που το φτιάχναμε μέχρι να βρεθεί στην κοιλίτσα μου! :D

      Διαγραφή
  4. ααα τι ωραια ιδεα!! Ερχεται και νηστεια οποτε αν αντικαταστησεις το βουτυρακι ειναι οτι πρεπει!!

    http://dreamstylesplash.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει η συνταγή σου!
    Και πόσο ωραία παρουσίαση! Εστιατορική!
    Μπράβο!

    Φιλιάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμμμμ μου άνοιξες την όρεξη πάλι βρε Κοραλλία μου!
    Πολυ μου αρεσε η ιδέα με το κριθαράκι. Εγώ κάνω κάτι παρόμοιο (με αρακά βεβαια) αλλά χρησιμοποιώ το κλασσικό ρύζι. Σίγουρα θα δοκιμάσω και αυτήν την εκδοχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α έχουμε κάνει κι εμείς με αρακά! Και καρότα! Πολύ ωραίο όπως και να χει! :)

      Διαγραφή
  7. Νόστιμόοοοο που φαίνεται!!Η μανέστρα απο τα αγαπημένα μου ζυμαρικά!την κάνω με πολλές παραλλαγές ακόμα και σκέτη!Φαντάζομαι τώρα με τις γαρίδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν την έχεις δοκιμάσει με το συγκεκριμένο τρόπο να το κάνεις! Ή με οποιοδήποτε άλλο θαλασσινό προτιμάς! Τέλεια γεύση :)

      Διαγραφή
  8. απο οταν είχα δει την φωτο στο instagram μου τρέχαν τα σάλια, στάνταρ θα την φτιάξω την συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι, ήθελα να σας προκαλέσω! Χιχιχ αν τη φτιάξεις πες μου εντυπώσεις! :)

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα σίγουρα θα το δοκιμάσω ! Ελπίζω να το πετύχω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεχε να το ανακατεύεις πολύ καλά στο τέλος όσο θα μαγειρεύεται :)

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραία συνταγή θα την κάνω και εγώ κάποια στιγμή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεται πεντανόστιμο πραγματικα!!
    Α ρε Κοραλλία...μας κολάζεις...! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φτάνει μόνο να σας κολάζω αλλά και να σας μυώ σε νέες γεύσεις! Χα!
      Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου! <3

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο φαίνεται αλλά και είναι! Να το φτιάξεις οπωσδήποτε!

      Διαγραφή
  13. Ενταξει ειναι και αργα, ειδα και αυτο, τωρα θελω να παω να καταβροχθησω οτι βρω μπροστα μου!
    Ωραιο ειναι! Μπραβο Κοραλλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι βλέπεις φαγητά κατά τη βραδυνή λιγούρα πάντως! Χαχαχα σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  14. Μα πώς να μήν ειναι το αγαπημένο σου?!! Το ειδα και έλιωσααα!!! Φανταζομαι να το τρως κι όλας =) Μπράβο σου βρε Κοραλλία μου, σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!! Φανταστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βασιλική μου, να 'σαι καλά! Μη λιώνεις να την κάνεις κι εσύ! :)

      Διαγραφή
  15. πωπω!λατρευω τις γαριδες!εννοειται οτι θα την κανω συντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτο και σίγουρα πεντανόστιμο!! Μου τρέχουν τα σάλια πάλι Κοραλλία!! Πόσο μου αρέσουν αυτά σου τα posts!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή