CorallCooks: Summer Fruit Cake!

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά από δική σας προτροπή, το CorallCooks του Σεπτεμβρίου ήρθε για να σας γλυκάνει! Φτιάξαμε αυτό το κέικ με φρούτα του δάσους και crumble που είδαμε τυχαία στην τηλεόραση. Ίσως είναι από τα πιο χρονοβόρα κέικ που έχετε φτιάξει, αλλά θα αποζημιώσει τον ουρανίσκο σας! Συνδυάζει πολύ ιδιαίτερες υφές και γεύσεις, αφράτο κέικ, ξινά αλλά ζουμερά φρούτα του δάσους και τραγανό crumble στην κορυφή.


Υλικά για το κέικ: 
200 γρ ζάχαρη
2 αβγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
60 γρ ελαιόλαδο
100 γρ μαργαρίνη
160 γρ χυμό πορτοκάλι
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ πολέντα
2 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
1 βανίλια
250 γρ φρούτα του δάσους

Εκτέλεση:
Θα χρειαστούμε 4 μπολ. 
Στο πρώτο, βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε.
Στο δεύτερο, βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στο τρίτο, ανακατεύουμε το αλεύρι, την πολέντα, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια.
Στο τέταρτο, καλύπτουμε τα φρούτα του δάσους με λίγο από το μείγμα του τρίτου μπολ.
Τέλος, ενώνουμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε σε αυτά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Υλικά για το crumble:
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ καστανή ζάχαρη
60 γρ μαργαρίνη
50 γρ φιλέ αμυγδάλου
1/2 κ.γ. κανέλλα

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα δουλεύουμε μέχρι να μοιάζει η σύστασή τους με αυτή της βρεγμένης άμμου. (λόγια του μάγειρα όχι δικά μου!)

Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (στρογγυλή 20 εκ προτείνει - εμείς χρησιμοποιήσαμε μία των 22 εκ) βάζουμε το μισό μείγμα του κέικ, μισή ποσότητα από τα φρούτα του δάσους, το υπόλοιπο μείγμα και τα υπόλοιπα φρούτα με αυτή τη σειρά. Στο τέλος πασπαλίζουμε το crumble.
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 175 βαθμούς.

Η γεύση του είναι θεϊκή και δεν θα το πρότεινα αν δεν άξιζε τον κόπο! Αντί για φρούτα του δάσους μπορείτε βέβαια να το φτιάξετε και με όποιο άλλο φρούτο επιθυμείτε!

Πώς σας φαίνεται? Αν το δοκιμάσετε θα ήθελα πολύ να δω φωτογραφίες! 

14 σχόλια:

  1. Φαίνεται υπέροχο και είμαι σίγουρη ότι είναι! Τέλεια συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πεντανόστιμο και χαίρομαι που φαίνεται και στη φωτογραφία! :)

      Διαγραφή
  2. Τρελαίνομαι για κέικ!!! Κι ας είναι χρονοβόρο, αν είναι νόστιμο, δεν πειράζει!! Τέλεια ιδέα Κοραλλάκι, ευχαριστούμε!! Αλήθεια η πολέντα τι είναι? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένα είδος αλευριού από καλαμπόκι! Γι' αυτό και κιτρινίζει λίγο το γλυκό! ;)

      Διαγραφή
  3. χμμμμμ φαινεται νοστιμότατο :D καλησπέρα καλως σε βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο! Θα επιχειρήσω να το φτιάξω..! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είχα δει αυτό το κέικ στην τηλεόραση αλλά για κάποιο λόγο η συνταγές των κεικ που έχουν φρούτα δεν μου γεμίζουν το μάτι. Φοβόμουν ότι αν το επιχειρήσω θα καταλήξει σε τραγωδία! :Ρ Βλέποντας τη δική σου εκδοχή πήρα λίγο θάρρος να το προσπαθήσω! ;) Πολύ ωραία εκτέλεση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φοβάσαι να επιχειρείς τίποτα! Τα κέικ δύσκολα πάνε στραβά και όπως και να χει είναι νόστιμα! Να το κάνεις, θα το λατρέψεις! :)

      Διαγραφή
  6. Ακούγεται νοστιμότατο!!! Καλημέρες!!
    Μαιρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές καλημέρες! Νοστιμότατο δεν λες τίποτα Μαίρη μου! :)

      Διαγραφή
  7. μα πόσο καιρό είχα να διαβάσω τα αγαπημένα μου blogs! αν και τώρα χειμώνιασε ένα κείκ είναι πάντα καλοδεχούμενο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή