CorallCooks: Pasta With Eggplant - Pepper - Tomato Sauce!

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Ήμουν δύσπιστη γι' αυτή τη συνταγή, πρέπει να το παραδεχτώ. Μετά την πρώτη μπουκιά τα ξέχασα όλα. Μοιάζει περίεργος συνδυασμός - μελιτζάνα πιπεριά και ντομάτα? what? - αλλά οι γεύσεις ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους που αναρωτιέσαι γιατί δεν το δοκίμασες νωρίτερα. Ιδανικός τρόπος να εισάγουμε λαχανικά στη διατροφή μας και να φάμε την αγαπημένη μας μακαρονάδα!

Υλικά:
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. πελτέ
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
500γρ χοντρό ριγκατόνι
παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τον πελτέ και λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν χυλώσει αρχίζουμε να βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Επειδή ο βρασμός τους θα συνεχιστεί μέσα στη σάλτσα, τα βγάζουμε 2-3 λεπτά νωρίτερα από το κανονικό. Τα ρίχνουμε λοιπόν στη σάλτσα με λίγο από το νερό τους για 3 λεπτά ακόμα. Τελειώνουμε με παρμεζάνα και λίγο βούτυρο για πιο πλούσια γεύση και σερβίρουμε.

Τι λέτε? Θα το φτιάξετε? Τι άλλες παραλλαγές κάνετε στην κλασσική μακαρονάδα?


20 σχόλια:

  1. Αχ τώρα θέλω μακαρονάδα, τέλεια χαχα :P Πολύ ωραία φαίνεται και πολύ καλή ιδέα για να φάμε και κανά λαχανικό! Άρα η επόμενη μακαρονάδα που θα φτιάξω θα είναι αυτή, χωρίς δεύτερη σκέψη! Εγώ έχω βρει μια μακαρονάδα που μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι το κλασσικό ριγκατόνι, με κονσέρβα τόνο, λαδάκι και τριμμένη φέτα! Δεν περίμενα να σου πω την αλήθεια ότι θα μου άρεσε ο συνδιασμός τόνος-μακαρόνια αλλά τελικά είναι πολύ ωραίος! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που μου τη θύμισες γιατί δεν έχω κάνει μακαρόνια με τόνο αρκετό καιρό τώρα! Αν τη δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις! :D

      Διαγραφή
  2. πες μου ότι έφαγες μόνο αυτο το μικρο πιατάκι..εγώ θα έτρωγα όλη την κατσαρόλα..είμαι μακαρονου..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιατάκι είναι έτσι φτωχικό για τη φωτογραφία ;) Ο καλλιτέχνης μέσα μου βλέπεις!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μα αυτός είναι και ο σκοπός μου κάθε φορά! :D

      Διαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για τα μακαρόνια, μου αρέσουν με ότι και να τα συνδυάσω..Ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά διαφορετικό αλλά πιστεύω θα αρέσουν σε όλους! :)

      Διαγραφή
  5. Αν και δε τρελαίνομαι για μακαρόνια, την συγκεκριμένη συνταγή θα την δοκιμάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έτσι ήμουν παλιά αλλά κάτι κλίκαρε μέσα μου και τώρα τα λατρεύω! :)

      Διαγραφή
  6. Αχ λατρευω μακαρονια, τελεια φαινονται εχω φαει ξανα με σαλτσα μελιτζανα και ξερω ποσο υπεροχα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωπω που τα έφαγες? Δεν τα έχω δει πουθενά έξω! Πεντανόστιμα :)

      Διαγραφή
  7. xm ki egw eimai arketa duspisth gt an den dokimasw den mporw na pistepsw kanenan :P egw ta makaronia m ta trww klassika k litodiaita me krema galaktos,bacon k freska manitaria :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα έτσι είναι τα διαίτης! Ο καλύτερος τρόπος μου φαίνεται! :D

      Διαγραφή
  8. τα εχω ερωτα τα μακαρονια οποτε νομιζω οτι θα την δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια :D


    Konstantina | THE GIRL WITH THE DREAMCATCHER TATTOO
    ( IG : @Konstantina.A )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! Πάντα έχει ενδιαφέρον να δοκιμάζεις παραλλαγές σε κάτι που σου αρέσει ήδη σαν φαγητό :)

      Διαγραφή
  9. Μου έδωσες λύση στο αιώνιο θέμα μου με τα λαχανικά. ΘΑ ΤΟ δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα σου γράψω εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπώ λαχανικά και μακαρόνια μαζί!!! Εγώ είχα κάνει τις προάλλες πέννες με σολωμό και κολοκυθάκι (να'χα τώρα λίγο καλά θα'ταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα κάνεις! Το σκεφτόμασταν αυτό για αύριο! Ελπίζω να βγει καλό! :)

      Διαγραφή