INGREDIENTS
150gr cold butter
250gr flour
1 egg yolk
3tbs sugar
2 pinches of salt
2tbs cognac
a bowl of water
some seeds of your choice to cover the breadsticks
PREPARATION
We blend the flour, 1tbs of sugar, salt and the (diced) butter in a blender until it looks like crumble. Then, we add the egg yolk and the cognac and continue blending until we are left with a soft dough. Now we get our hands dirty. We work the dough and form it into -equal sized- sticks. Ours were short so they were about 40 in number. We quickly dip them into a bowl of water mixed with the remaining 2tbs of sugar and roll them in a tray with all our seeds so that they stick to them. Finally we place them on baking pans (you may need 2) and cook in a preheated oven at 160 C degrees for about 35 minutes.
If you do try them go ahead and send me a pic on Twitter or on Instagram!
recipe source
it looks delicious! maybe common observation? <3
ΑπάντησηΔιαγραφήIndeed, they are delicious! :D
ΔιαγραφήΠολύ εύκολη συνταγή και καλή ιδέα για snack! Ας μην μιλήσουμε για τη φανταστική φωτογραφία...λες και βγήκε από περιοδικό, μπράβο!! Φιλιά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ηλιάνα μου με έκανες πολύ χαρούμενη! Φιλιά πολλά :)
ΔιαγραφήΦαίνονται πολύ νόστιμα! Και ξαναλέω όμορφη φώτο xx
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα! Κάναμε 40 κομμάτια και σε 2 μέρες είχαν τελειώσει! :D
ΔιαγραφήΠωπω τα λατρευω κατι τετοια και οπως λες ποτε δεν μπορω να φαω μονο ενα χεχε, θεικια φωτο γι αλλη μια φορα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μου λες? Σε καταλαβαίνω απόλυτα χεχε ;)
Διαγραφήη συνταγη είναι τόσο εύκολη που ακόμη κι εγώ η άχρηστη μπορώ να την κάνω! Μόλις τα φτιάξω θα τα ταράξω σε βουτίες στο philladelphia! επίσης, τρομερή φωτο ,λαχταριστη <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγκρίνω! ;)
ΔιαγραφήΚαλά αν έχεις ένα καλό dip δίπλα, δε μένουν πάνω από μέρα αυτά! Πολύ καλή photo indeed!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ τρώμε ή δεν τρώμε!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφη φωτογραφία, φαίνονται λαχταριστά!! :) x
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κορίτσι, ήταν ήταν! :)
Διαγραφή