Το τρίτο CorallCooks είναι εδώ. Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως περίμενα πώς και πώς να σας δείξω αυτή τη συνταγή μιας και είναι στο top 3 των αγαπημένων μου γευμάτων!
Τα λόγια είναι περιττά, ειδικά όταν τα λέει όλα ο τίτλος και η φωτογραφία.
Κριθαρότο με γαρίδες και χρωματιστές πιπεριές. Απολαύστε το. Εικονικά προς το παρόν, μέχρι να το φτιάξετε κι εσείς δηλαδή.
Υλικά για 4 μερίδες:
500γρ κριθαράκι
12 γαρίδες με κέλυφος
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. λάδι
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαϊντανό για το τελείωμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια καθώς θα τα χρειαστούμε για το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κεφάλια μέχρι να πάρουν χρώμα και αφού ρίξουμε 1 φλυτζάνι νερό συνεχίζουμε να βράζουμε για 30'.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και όταν γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο κι αυτό) και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3'. Όταν τις βγάλουμε, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και τις πιπεριές κομμένες σε κύβους. Ανακατεύουμε, δίνουμε γεύση με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις αυτό εξατμιστεί, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο - λίγο το ζωμό από γαρίδες που φτιάξαμε πριν και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε και λίγο πριν το σβήσουμε βάζουμε το βούτυρο, τις βρασμένες γαρίδες και στο τέλος το μαϊντανό.
Δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο να το φτιάξετε στην πρώτη ευκαιρία! Είναι διαταγή! Χαχα φιλιά πολλά σε όλους :)
Τα λόγια είναι περιττά, ειδικά όταν τα λέει όλα ο τίτλος και η φωτογραφία.
Κριθαρότο με γαρίδες και χρωματιστές πιπεριές. Απολαύστε το. Εικονικά προς το παρόν, μέχρι να το φτιάξετε κι εσείς δηλαδή.
Υλικά για 4 μερίδες:
500γρ κριθαράκι
12 γαρίδες με κέλυφος
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. λάδι
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαϊντανό για το τελείωμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια καθώς θα τα χρειαστούμε για το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κεφάλια μέχρι να πάρουν χρώμα και αφού ρίξουμε 1 φλυτζάνι νερό συνεχίζουμε να βράζουμε για 30'.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και όταν γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο (ψιλοκομμένο κι αυτό) και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3'. Όταν τις βγάλουμε, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και τις πιπεριές κομμένες σε κύβους. Ανακατεύουμε, δίνουμε γεύση με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις αυτό εξατμιστεί, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο - λίγο το ζωμό από γαρίδες που φτιάξαμε πριν και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το κριθαράκι. Δοκιμάζουμε και λίγο πριν το σβήσουμε βάζουμε το βούτυρο, τις βρασμένες γαρίδες και στο τέλος το μαϊντανό.
Δεν θα πω τίποτα άλλο παρά μόνο να το φτιάξετε στην πρώτη ευκαιρία! Είναι διαταγή! Χαχα φιλιά πολλά σε όλους :)
Με σκοτώνεις! Χαχαχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω οπωσδήποτε! :D
Τι να κάνω Αλεξάνδρα μου? ;)
ΔιαγραφήΧαχαχαχα κι αύριο θα κάνουμε ζυμαρικά με γαρίδες!!! Λες να δείξω αυτό στη μάνα μου; Χμ! Αν και νομίζω προτιμώ ζυμαρικό με μπόλικο τυρί. Δεν ξέρω!!! Τέλειο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται να της το δείξεις! Τους αρέσει να παίρνουν ιδέες ρε παιδί μου!
ΔιαγραφήΚι εγώ έχω σχέση αγάπης με το τυρί αλλά αυτό το φαγητό με τρελαίνει :D
Αααα μου τρεχουν τα σαλια, τρελενομαι για θαλασσινα αχχ θα το κανω σιγουρα φαινεται τελειο +_+
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα κι εμένα μου έτρεχαν τα σάλια από την ώρα που το φτιάχναμε μέχρι να βρεθεί στην κοιλίτσα μου! :D
Διαγραφήααα τι ωραια ιδεα!! Ερχεται και νηστεια οποτε αν αντικαταστησεις το βουτυρακι ειναι οτι πρεπει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://dreamstylesplash.blogspot.gr/
Ναι αμέ, για όσους νηστεύουν είναι το καλύτερο! :)
ΔιαγραφήΔεν υπάρχει η συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πόσο ωραία παρουσίαση! Εστιατορική!
Μπράβο!
Φιλιάα
Ε? Βρίσκεις? Δική μου επιλογή το πιάτο just to put it out there :D
ΔιαγραφήΜμμμμμμ μου άνοιξες την όρεξη πάλι βρε Κοραλλία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ μου αρεσε η ιδέα με το κριθαράκι. Εγώ κάνω κάτι παρόμοιο (με αρακά βεβαια) αλλά χρησιμοποιώ το κλασσικό ρύζι. Σίγουρα θα δοκιμάσω και αυτήν την εκδοχη!
Α έχουμε κάνει κι εμείς με αρακά! Και καρότα! Πολύ ωραίο όπως και να χει! :)
ΔιαγραφήΝόστιμόοοοο που φαίνεται!!Η μανέστρα απο τα αγαπημένα μου ζυμαρικά!την κάνω με πολλές παραλλαγές ακόμα και σκέτη!Φαντάζομαι τώρα με τις γαρίδες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν την έχεις δοκιμάσει με το συγκεκριμένο τρόπο να το κάνεις! Ή με οποιοδήποτε άλλο θαλασσινό προτιμάς! Τέλεια γεύση :)
Διαγραφήαπο οταν είχα δει την φωτο στο instagram μου τρέχαν τα σάλια, στάνταρ θα την φτιάξω την συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι, ήθελα να σας προκαλέσω! Χιχιχ αν τη φτιάξεις πες μου εντυπώσεις! :)
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα σίγουρα θα το δοκιμάσω ! Ελπίζω να το πετύχω !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσεχε να το ανακατεύεις πολύ καλά στο τέλος όσο θα μαγειρεύεται :)
ΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή θα την κάνω και εγώ κάποια στιγμή.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε τη και περιμένω σχόλια! :D
ΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο πραγματικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ρε Κοραλλία...μας κολάζεις...! <3
Δεν φτάνει μόνο να σας κολάζω αλλά και να σας μυώ σε νέες γεύσεις! Χα!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου! <3
Σταμάτα και πεινάω! Looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήxx
Όχι μόνο φαίνεται αλλά και είναι! Να το φτιάξεις οπωσδήποτε!
ΔιαγραφήΕνταξει ειναι και αργα, ειδα και αυτο, τωρα θελω να παω να καταβροχθησω οτι βρω μπροστα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο ειναι! Μπραβο Κοραλλια μου!
Δεν είναι βλέπεις φαγητά κατά τη βραδυνή λιγούρα πάντως! Χαχαχα σ' ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΜα πώς να μήν ειναι το αγαπημένο σου?!! Το ειδα και έλιωσααα!!! Φανταζομαι να το τρως κι όλας =) Μπράβο σου βρε Κοραλλία μου, σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!! Φανταστική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Βασιλική μου, να 'σαι καλά! Μη λιώνεις να την κάνεις κι εσύ! :)
Διαγραφήπωπω!λατρευω τις γαριδες!εννοειται οτι θα την κανω συντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Στέλλα μου να το κάνεις asap!
ΔιαγραφήΑπίστευτο και σίγουρα πεντανόστιμο!! Μου τρέχουν τα σάλια πάλι Κοραλλία!! Πόσο μου αρέσουν αυτά σου τα posts!! <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχεται και του Μαρτίου! ;)
Διαγραφή