My Top 5 Favorite Tv Series!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Εν όψει της πρεμιέρας που κάνουν αυτή τη βδομάδα οι περισσότερες Αμερικανικές σειρές που παρακολουθώ (οι καινούριοι κύκλοι τους) σκέφτηκα να σας παρουσιάσω τις 5 αγαπημένες μου και σε περίπτωση που σας κεντρίσει κάποια το ενδιαφέρον να τη δείτε κι εσείς!

Πριν ξεκινήσω και για να σας προετοιμάσω κάπως, θα παρατηρήσετε ότι και οι 5 είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Κάποιες είναι κοριτσίστικες, άλλες περιπετειώδεις σε φανταστικό κόσμο, άλλες μυστηρίου και άλλες "horror".

Τα γούστα μου είναι πολύ περίεργα ομολογώ και ανάλογα με τη διάθεση αλλάζουν και οι προτιμήσεις :P


1. Once Upon A Time


Αν σας αρέσουν τα παραμύθια θα λατρέψετε αυτή τη σειρά. Η ιστορία έχει ως εξής: Η κακιά μάγισσα από το παραμύθι της Χιονάτης δημιούργησε μια κατάρα μετά το happy end που γνωρίζουμε εμείς από την ομώνυμη ιστορία, με αποτέλεσμα όλοι οι χαρακτήρες των παραμυθιών να μεταφερθούν σε μια μικρή πόλη και να ζουν ως σύγχρονοι, κανονικοί άνθρωποι χωρίς να θυμούνται την πραγματική τους ταυτότητα. Ένα loop hole στην κατάρα φέρνει τα πράγματα άνω κάτω! Περιγράφεται ως adventure, drama, fantasy. (8,5/10 από μένα)


2. Hart Of Dixie


Είναι από τις cute and girly σειρές και πρωταγωνιστεί η Rachel Bilson την οποία αγαπώ! Η ιστορία είναι πολύ απλή: Μία γιατρός από τη Νεα Υόρκη αποφασίζει μετά από κάποια γεγονότα να μετακομίσει σε μια μικρή πόλη (πάλι μικρή πολη, χα!) της Alabama. Δεν έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο, σε κερδίζουν πάντως οι χαρακτήρες και έχει γέλιο. Περιγράφεται ως comedy, drama, romance. (8,5/10 από μένα)



3. Pretty Little Liars
  

Νομίζω δεν χρειάζονται συστάσεις. Θα πω δυο λόγια όμως για όσους δεν την παρακολουθούν ήδη. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή 4 κοριτσιών μετά την εξαφάνιση της Alison, της 5ης στην παρέα. Υπάρχει κι ένα άτομο το οποίο προσπαθεί να τις τρομοκρατήσει στέλνοντας ανώνυμα μηνύματα και απειλώντας τες. Εκεί που έχεις αρχίσει να κουράζεσαι με τη σειρά (ε μα κάνουν συνέχεια τα ίδια λάθη, πότε θα μάθουν?) σου πετάνε οι δημιουργοί μια εξέλιξη εκεί που δεν την περιμένεις και σε καθηλώνουν! Όσοι είναι up to date θα καταλάβουν! Περιγράφεται ως drama, mystery, thriller. (9/10 από μένα ίσως και 9,5)



4. Revenge


Θα τολμήσω να τη χαρακτηρίσω την αγαπημένη μου σειρά ever. Ό,τι και να πω θα την αδικήσω. Μια κοπέλα γυρνάει στον τόπο που πέρασε τα παιδικά της χρόνια με τον πατέρα της για να πάρει εκδίκηση από αυτούς που τον έβαλαν φυλακή και είναι υπεύθυνοι για το θάνατό του. Είναι grown up σειρά, έχει τα πάντα και ανυπομονώ κάθε βδομάδα για το επόμενο επεισόδιο! Σε όσους την έχω προτείνει έμειναν υπερευχαριστημένοι! Περιγράφεται ως drama, mystery, thriller. (10/10 από μένα)


5. The Walking Dead


Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες απο σας θα σταματήσουν εδώ να διαβάζουν αυτό το post. Bare with me για λίγο ακόμα. Η σειρά είναι γνωστή για το ότι έχει να κάνει με ζόμπι. Ναι, έχει να κάνει με ζόμπι αλλά είναι και πολλά περισσότερα. Δεν μπορώ να πω ιδιαίτερα πράγματα για την υπόθεση καθώς είναι καλύτερα γι' αυτόν που θέλει να τη δει να τα μάθει κατά τη διάρκειά της. Αν βέβαια ανατριχιάζετε με ζόμπι, αίματα και τα σχετικά αφήστε την! Περιγράφεται ως drama, horror, thriller. (9,5/10 από μένα)

Μια συμβουλή από κάποια που παρακολουθεί αρκετές σειρές (γιατί αυτές ήταν μόνο οι αγαπημένες μου!), δείτε το πρώτο επεισόδιο τουλάχιστον για να πάρετε κάποια ιδέα. Σε μερικές ίσως χρειάζεται να δείτε και το δεύτερο.
Αν βλέπετε κάποια από αυτές ή έχετε να μου προτείνετε καμιά καινούρια θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις προτάσεις σας! Και αν αρχίσετε μία από τις παραπάνω θα χαρώ ακόμα πιο πολύ να μου πείτε πώς σας φάνηκε!

47 σχόλια:

  1. Αυτή την περίοδο λιώνω στο Revenge - αφού ξεχνάω να πάω για ύπνο φαντάσου, επόμενα αγαπημένα το PLL & Hart of Dixie (άντε να ξεκινήσει πάλι), How met ur mother & Hot in Cleveland τρομερό γέλιο!!!!! Τώρα για Walking Dead όλοι μου λένε πόσο τους αρέσει αλλά εγώ είμαι της κωμωδίας και του μυστήριου τα θρίλερ και ζόμπι κτλ δεν τα αντέχω χιχι

    Πάντως λέω να δώσω μια ευκαιρία στο Once upon a time που μας λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις Revenge?! Πόσο χαίρομαι! Κανείς δεν το έβλεπε πριν το πω εγώ! Χαχαχα! Το Hot In Cleveland δεν το είχα ξανακούσει, θα το δω όμως να πάρω μια ιδέα! Αστο το Walking Dead αν δεν είσαι αυτού του τύπου πάντως! Αν δεις το Once Upon A Time περιμένω εντυπώσεις! Μας έχει αφήσει σε καλό σημείο! Θέλω να δω και αν θα αρχίσει κάτι καινούριο φέτος :)

      Διαγραφή
    2. Αν σου πω ότι μου το πρότεινε άντρας το Revenge;;; Στην αρχή μπερδεύτηκα αλλά πλέον το λατρεύω!!!! Ειδικά αυτός ο Aiden!!!!!!! Αν θυμηθώ και άλλη σειρά θα σου πω... γενικά ξέρω παρά πολλές και έχω δει αρκετές απλώς δε με τρελαίνουν όλες!!! Θα κάνω ένα ποστ αν είναι για να πάρεις/πάρουμε ιδέες χιχι Μόλις δω και τη χιονάτη θα σου πω γνώμη!

      Διαγραφή
    3. Τέλεια, θα περιμένω! Αγαπημένος μου είναι ο Nolan από Revenge! Ναι δεν είναι όλες καλές, αν στις προτείνει πάντως κάποιος το πιο πιθανό είναι να σ' αρέσουν ειδικά αν ξέρει τα γούστα σου! Φιλάκια Μάχη μου!

      Διαγραφή
  2. Καλά Κοραλλία έχουμε ακριβώς τα ίδια γούστα!! Κι εγώ παρακολουθώ τις παραπάνω και μεγάλες μου αγάπες αποτελούν οι σειρές Walking dead & Pretty little liars (περιμένω πώς και πώς τους νέους κύκλους!!!!)! :) Προσθέτω Game of thrones και Call the midwife!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αν βρεθούμε να περιμένεις μεγάλη συζήτηση γι' αυτά! :D
      Θα δω κι αυτά που λες, αφού έχουμε τα ίδια γούστα είμαι σίγουρη ότι θα μ αρέσουν!!! :)

      Διαγραφή
    2. Χαχα εννοείται!!! Τεράστια συζήτηση!!! Το Call the midwife μόνο δεν ξέρω αν θα σου αρέσει γιατί είναι παλιάς εποχής πολύ ρομαντικό και αληθινό! Δες κανένα επεισόδιο και πεεεεες μου!!! Φιλάκια!! :)

      Διαγραφή
    3. Αμέ, θα το δω! Φιλιά Κωνσταντίνα μου! <3

      Διαγραφή
  3. Από αυτά που αναφέρεις βλέπω Pretty Little Liars που είναι και η αγαπημένη μου σειρά και έχω δει και μερικά επεισόδια από το Once Upon A Time καλό αλλά δεν με τραβάει πάρα πολύ ίσως να δω μερικά ακόμα! Σου προτείνω Game of Thrones που είναι πραγματικά απίστευτη σειρά και The Vampire Diaries αν και ο 4ος κύκλος με κούρασε λίγο! Φιλάκια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το Once Upon A Time έχει κάποια πολύ καλά επεισόδια και κάποια έτσι κι έτσι (γι' αυτό και το 8,5)! Όσο για βρυκόλακες παιδιά μην μου προτείνετε αρνούμαι πεισματικά να δω, ευτυχώς έχω ξεφύγει από αυτό το trend! Το Game of Thrones πολλοί το προτείνουν!

      Διαγραφή
  4. Τα 3 πρώτα τα βλέπω και γω!!!Το revenge σκέφτομαι να το ξεκινήσω!!(το 5ο ούτε καν!Δεν μ αρέσουν ούτε εμένα τα αίματα και τα ζόμπι!χαχα)
    Για τις αγαπημένες μου κωμωδίες ,τα ξέρεις,τα έχω πει!Τώρα βλέπω Glee,μόλις τελειώσαμε με το αγόρι μου τον τελευταίο κύκλο του American Horror Story (θα σ αρέσει πολύ,είναι θρίλερ) και τώρα ξεκινήσαμε το "Τhe Bridge" αλλά ακόμη,ένα επεισόδιο έχω δει,δν μπορώ να στο προτείνω ακόμη!
    Αυτά τα λίγα!χαχα!!Βλέπεις πορωμένη και γω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα κοιτάξω! Glee βλέπω κι εγώ, το The Bridge αν είναι καινούριο θα το δω, τουλάχιστον το πρωτο επεισόδιο! Μην το αφήσεις το Revenge, είναι ΤΕΛΕΙΟ! Πορωμένη δεν λες τίποτα! Καμιά 12αριά βλέπω! Χαχαχα!

      Διαγραφή
  5. Αγαπώωωωω Once Upon a Time!!Και το Revenge,αλλά έχω μείνει πίσω,πρέπει να τα δω..Έχω να προτείνω New Girl (o 2ος κύκλος πολύ καλύτερος από τον 1ο),Castle (αστυνομικό κυρίως,αλλά με φανταστικούς πρωταγωνιστές,το λατρεύω),Game of Thrones!Σίγουρα κι άλλες,βλέπω πολλές ξένες,αλλά πρόχειρα αυτές μου έρχονται στο μυαλό..:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τέλεια! Για to New Girl θα έλεγα το αντίθετο, μου άρεσε πιο πολύ ο πρώτος κύκλος, ο δεύτερος επικεντρώθηκε στη σχέση Jess και Nick και μου τα χάλασε! Χαχαχα! To Castle μου φαίνεται ενδιαφέρον όπως το ακούω! :)

      Διαγραφή
    2. Πως μου φαίνεται ότι μ'αρεσουν σα ζευγάρι,ε;Hahaha!Να δεις κανένα επεισόδιο,45λεπτα είναι,πιστεύω θα σου αρέσει! :)

      Διαγραφή
    3. Βρε κι εμένα μ' αρέσουν απλά την ήθελα μόνο κωμωδία τη σειρά! :P
      Θα το δω εννοείται, έχω γράψει σε χαρτί όλες τις προτάσεις μέχρι τώρα και θα τις ψάξω όλες χιχι :)

      Διαγραφή
  6. αγαπω pll και revenge!!για το pll εχω παθει λιγο εξαρτηση μετα το τελευταιο επεισοδιο το ξεκινησα απο την αρχη για να τσεκαρω αν οντως ισχυει χιχιχι!!βλεπω και το Once,το glee,to game of thrones και λιγο beverly hills γτ μου λειπει το gossip girl!series addicted here!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σε καταλαβαίνω! Θέλω κι εγώ να το ξαναδω από την αρχή, πάντως μην πιστεύεις ό,τι δείχνουν! Δεν νομίζω να ισχύει αυτή η τελευταία εξέλιξη!!!
      To Beverly Hills αν δεν κάνω λάθος τελείωσε το καλοκαίρι!
      Μάλλον είσαι κι εσύ των πιο κοριτσίστικων σειρών! :)

      Διαγραφή
    2. kopelia isxyei i teleutaia exelixi, kai i Marlene King to exei paradextei!!!! me kanei bebaia auto na autoktonisw alla ti na kanoume......!!!

      Διαγραφή
    3. Καλά καλά θα δεις! Έχω την εντύπωση ότι η M.K. παίζει με τις λέξεις, θα το δούμε! Έχουμε να κάνουμε συζητήσεις γι αυτό...... :D

      Διαγραφή
  7. αααα τελεια λατρευω αυτες τις αναρτησεις Κοραλλια μου, αν και αποφευγω να βλεπω σειρες γιατι δεν μπορω να εχω αγωνια μου αρεσει να βλεπω. 2-3 απο αυτες που ειπες θελω πολυ να αρχισω να τις βλεπω αλλα το ποτε δεν ξερω. Η μονη σειρα που βλεπω και λατρευω ειναι το big bang theory προς το παρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εγώ το βλέπω το TBBT, το παρακολουθώ πιστά για την ακρίβεια από την αρχή! Είμαι εθισμένη δυστυχώς, κι ας μην έχω χρόνο θα ξεκλέψω κάπως και θα δω τις σειρούλες μου! Χαχαχα! Αν αρχίσεις κάποια πες μου! :D

      Διαγραφή
  8. Από όλες αυτές έβλεπα μόνο το Once Upon A Time.
    Αγαπημένη μου είναι το Beauty and the Beast! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σειρά το Beauty and the Beast? Δεν την ήξερα! Θα την τσεκάρω κι αυτήν λοιπόν! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! :)

      Διαγραφή
  9. As kanw to prwto official comment sto blog sou Corall m!!! kanw proodous blepeis!! loipon,sou deinw teraaaaastio credit gia to Revenge afou esy m to proteines!!! einai pragmatika theeiko!!! kala den tha mpw kan ston kopo gia PLL, to xereis to problima m kalytera apo kathena!!! walking dead = latreia alla me kourasan poly ta 2 teleutaia epeisodia.... gia ta 2 prwta den poly symfwnw, eidika gia to hart of dixie,entaxei,oxi kai sta top 5...nomisw to tbbt tha tairiaze pio poly....alla that's ur list!!! to once prospathisa na to dw alla den katafera na kollisw.... to american horror story pou sou proteinan kata ti gnwmi m einai kali mono i prwti season... kali seira einai to The Following me serial killers(apsogi apla) to Supernatural, Modern Family, nai, to Vampire Diaries kai an kai teleiwmenei pia, pote den tha barethw na blepw Lost!!!! yparxoun polles pou axizoun, twra prospathw na dw Breaking Bad...exei sarwsei ta brabeia, kati simainei auto den mporei!!! den mporeis na peis....ebgala ta eswpsyxa m...san ta mail mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα τι να σου πρωτοαπαντήσω?? Μάλλον δεν το διευκρίνισα, αυτές είναι οι αγαπημένες μου που παίζονται τώρα και δεν ήθελα να βάλω κάποια από τις 20λεπτες! Θα μου πεις κι από κοντά τις προτάσεις σου αφού με ξέρεις και μας αρέσουν παρόμοια πράγματα!!! Για το Hart of Dixie μου έχεις ξαναπεί, ναι όπως έγραψα δεν είναι πολύ ιδιαίτερη σειρά αλλά λατρεύω τους χαρακτήρες (εσένα δεν σου έκαναν εντύπωση :P) Το Breaking Bad μήπως να το βλέπαμε τελικά? Χα!

      Διαγραφή
    2. ti na pw,lene oti einai kali seira....!!! tin exw arxisei.... tha deixei an tha tin synexiw i an tha barethw!!! kali einai mwre h seira hart of dixie.....tha synexisw na tin blepw,pernaei euxarista i wra....apo xaraktires na sou pw tin alitheia, h Lemon m aresei!!!einai apisteuti....!!kai o Wade, an kai liiiiigo m.......kas!!! pantws to The Following axizei....an theliseis kapoia stigmi mia allagi,des to....!

      Διαγραφή
    3. Όταν έχεις δει μερικά Breaking Bad πες μου απόψεις! Τώρα με όλα αυτά που μου πρότειναν εδώ θα δω! Να πάρω μια ιδέα από όλα να καταλάβω αν μου αρέσουν! :)

      Διαγραφή
  10. Απ'όλα αυτά μόνο το Once upon a time θα έβλεπα. Οι αγαπημένες μου ever σειρές βέβαια είναι SATC (μπορώ να το βλέπω όσα χρόνια κι αν περάσουν, λατρεύω το όλο concept που έχει κάθε επεισόδιο), Two and a half men (ο Γιώργος φταίει γι'αυτό αλλά κόλλησα!), Mad Men, και μετά πάμε σε ελληνικές σειρές (50-50 κυρίως). Και λίγος Σουλεϊμάν, έτσι για να'ρθει να δέσει το γλυκό. Τι να κάνω, η μάνα μου με μύησε! Αλλά όταν έχεις πρωταγωνιστές Χουρρέμ και Μπάλι Μπέι, ε, εντάξει. Βέβαια τώρα που αντικατέστησαν την Χουρρέμ με μία άλλη σιγά που θα κάτσω να το δω. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι πολύ των Αμερικανικών σειρών εσύ! Με εξαίρεση μερικές βέβαια! Τώρα τα Τούρκικα εγώ δεν τα μπορώ καθόλου, πολύ μοιάζουμε βρε!!! :P

      Διαγραφή
    2. Γενικά δεν τα πάω καλά με την Αμερική, πολύ λίγα και συγκεκριμένα πράγματα μ'αρέσουν απ'αυτή την ήπειρο κι έχουν να κάνουν και με παλαιότερες εποχές συνήθως :P Αντιθέτως προτιμώ την Αγγλία. Τα Τούρκικα γενικά δεν τα βλέπω, αλλά το συγκεκριμένο είναι ωραίο έργο, μ'αρέσει η Χουρρέμ χαχαχαχα!

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Ααα βλέπεις κι εσύ Revenge? Τέλεια! Καλά, για το PLL δεν το συζητώ, όλες το βλέπουμε! ;)

      Διαγραφή
  12. Τέλειο ποστ ότι πιο χρήσιμο για μένα αυτή τη στιγμή που θα μένω μόνη μου το χειμώνα και έψαχνα μια νέα σειρά να δω. Φυσικά πάντα βλέπω το ενα και μοναδκο SUPERANURAL αλλά θέλω να ξεκινήσω να βλέπω και κατι πιο κοριτσιστικο φετος! Σαν υπόθεση ξεχώρισα το Once Upon A Time και το Pretty little liars....

    With love
    Chicates
    chicates.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βοήθησα! Όποια και να επιλέξεις ελπίζω να σου αρέσει! Είναι κοριτσίστικες όπως λες αλλά έχουν και το κάτι παραπάνω που τις κάνει ενδιαφέρουσες! :)

      Διαγραφή
  13. Πολύ καλές επιλογές!! Pretty little liars βλέπω φανατικά δέ το συζητώ!! Αλλά και Vampire Diaries, 2 Broke girls, Grey's Anatomy, Skins κτλ κτλ!!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιστεύεις ότι μόλις είδα το καινούριο επεισόδιο Grey's Anatomy?! Βλέπω και άλλες πολλές σειρές απλά ανέφερα λίγες από αυτές! :)

      Διαγραφή
  14. Έτυχες σε άτομο που βλέπω ταινίες και όχι σειρές. :/
    Αλλά εδώ και μια εβδομάδα βλέπω το Suits! Είμαι στο 7ο επεισόδιο, είναι με δικηγόρους οπότε για μένα που είναι και το επάγγελμά μου έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον, αλλά πραγματικά σε όποιον την έχω συστήσει έχει ενθυσιαστεί!
    Τσέκαρέ τη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίες και οι ταινίες δε λέω αλλά μου αρέσει να περιμένω κάθε βδομάδα για κάποιο καινούριο επεισόδιο! Α το Suits θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για σένα τότε! Νομίζω έχω δει κάποια επεισόδια του, και το Boston Legal μπορεί να σου αρέσει! :)

      Διαγραφή
    2. Ναι πράγματι! και για το Law & Order μου έχουν πει αλλά δύσκολο με τις σειρές!
      Είμαι πολύ μα πολύ σινεφίλ :) :)

      Διαγραφή
    3. Άμα δεν είσαι των σειρών όσο και να σου αρέσουν οι συγκεκριμένες θα βαρεθείς! Είναι λογικό! Ενώ οι ταινίες είναι μια κι έξω! :D

      Διαγραφή
  15. Απο τις 5 αγαπημένες σου σειρές βλέπω τις 3(pretty little liars, revenge, once upon a time) και είναι και εμένα αγαπημένες μου! Eιδικά το revenge το αγαπώ<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα ότι το βλέπετε τόσοι πολλοί! Είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες σειρές που παίζονται τώρα αν όχι η καλύτερη! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! :)

      Διαγραφή
  16. Τις βλέπω όλες όσες αναφέρεις και αδυναμία μου είναι το Revenge.. Είδα και το νέο επεισόδιο και στεναχωρήθηκα τις προάλλες.. :(
    Χμμ να σου προτείνω κάτι ε? Δεν ξέρω αν είναι το στυλ σου αλλά τα sherlock, Downton Abbey και το How I met your mother είναι ωραίες επιλογές!! (τρελαίνομαι για τις 2 πρώτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα με στεναχώρησε :(
      To Downton Abbey δεν είναι τόσο το στυλ μου καλά κατάλαβες, έχω δει λίγο όταν έπαιζε στην τηλεόραση. Το Sherlock Θα το κοιτάξω αλλά το How I met your mother έχει δείξει τόσες σεζόν που δεν θα το προλαβαίνω τώρα με τη σχολή! Αλλά θα ήθελα να το δω!

      Διαγραφή