CorallCooks: Oven Baked Fish!

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Καλοκαιράκι και ψαράκι. Εύκολο κι αυτό το πιάτο, έχω γίνει γραφική. Ψαράκι φιλέτο, λαχανικά, μυρωδικά και στο φούρνο! Ελαφρύ και πεντανόστιμο, φαίνεται περίπλοκο αλλά δεν είναι καθόλου! Στρώστε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας και απολαύστε το με καλή παρέα, κρασάκι και δροσερό αεράκι!





























Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα pangasius

4 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 ντομάτα
3 πιπεριές πολύχρωμες
λίγο κονιάκ
1 σκελίδα σκόρδο
μυρωδικά (πάπρικα, τζίντζερ, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανός)
λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό

Εκτέλεση:
Προετοιμάζουμε τα υλικά (κόβουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τη ντομάτα και τις πιπεριές σε ροδέλες) και τα βάζουμε στο ταψί με την εξής σειρά: πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και προσθέτουμε την πάπρικα, το τζίντζερ, τη ρίγανη, το σκόρδο και το θυμάρι. Ρίχνουμε το κονιάκ, το λάδι και λίγο νερό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου (στους 200 βαθμούς) και ελέγχουμε τις πατάτες. Όταν είναι αρκετά μαλακές, βάζουμε στο ταψί και το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα στους ίδιους βαθμούς. Στα 15' γυρνάμε το ψάρι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Πολύ ωραίο φαγητό και θα το διαπιστώσετε αμέσως μόλις το δοκιμάσετε. Καλέστε τους φίλους σας λοιπόν και φαγητό, τι περιμένετε? :)

11 σχόλια:

  1. μμμμμ, ωραία συνταγή θα τη δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια συνταγη... εχω κατι γλωσσες στην καταψυξη και σκεφτομουν πως να της κανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με γλώσσες γίνεται πολύ νόστιμο, ακολούθησε την ίδια συνταγή! :)

      Διαγραφή
  3. Μα τα κάνεις να φαίνονται όλα τόσο εύκολα!! Με κάνεις να θέλω να μαγειρέψω μετά από κάθε τέτοιο post!!! Πότε θα μας ξαναδείξεις κανένα γλυκάκι? Ε, φανταστική Κοραλλία? ;) ;) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το μήνα έλεγα να δείξω γλυκάκι, μα πώς με πρόλαβες? Για σένα δουλεύω Κωνσταντίνα μου! ;)

      Διαγραφή