My Hair Removal Routine!

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το καλοκαίρι είναι πρακτικά εδώ. Μην μου πείτε ότι δεν σας έχει κουράσει ήδη το συχνό ξύρισμα? Επειδή η φωνούλα μέσα μου φωνάζει "ναι!" θα σας πω τι κάνω εγώ για να απαλλαγώ από τις τρίχες στα πόδια μου. Το αποτέλεσμα διαρκεί για 3-4 εβδομάδες και αξίζει τη μικρή ταλαιπωρία που ονομάζεται αποτριχωτική μηχανή.

Πάμε να δούμε τη ρουτίνα μου?
1. Όσο είμαι ακόμα στο ντουζ, κάνω απολέπιση στην περιοχή που θα αποτριχώσω με ένα body scrub. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το Lierac Gommage Sensoriel aux 3 fleurs blanches σε sample version. Τα συστατικά του είναι φυσικά και μου αρέσει πολύ η υφή του καθώς και το τι κάνει για το δέρμα μου.
2. Τελειώνω με το μπάνιο και όλη την περιποίηση μαλλιών και σώματος και αρπάζω τη μηχανή. Στην αρχή παίρνω βαθιές ανάσες και προετοιμάζομαι ψυχολογικά για τον πόνο που θα ακολουθήσει. Ok, ok, just kidding! Δεν έχω αντοχή στον πόνο αλλά το καλό με τις αποτριχωτικές μηχανές είναι ότι εσύ έχεις τον έλεγχο και μπορείς ανά πάσα στιγμή να σταματήσεις τη διαδικασία ή να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Η Philips Satin Perfect είναι αυτή που έχω εδώ και 2 χρόνια και δεν έχω κανένα παράπονο. 
3. Μετά το δύσκολο κομμάτι έρχεται η ενυδάτωση. Μην τρομάξετε αν δείτε κοκκινίλες στα πόδια σας - είναι απόλυτα φυσιολογικό - γι' αυτό και όλοι συμβουλεύουν να κάνετε την αποτρίχωση 24 ώρες πριν βγάλετε τα πόδια σας έξω! Βάζω το Messinian Spa Body Milk organic olive oil pomegranate & honey το οποίο μυρίζει απίστευτα και ενυδατώνει τέλεια το ερεθισμένο δέρμα.

That was it! 20 λεπτά υπόθεση! Εσείς τι χρησιμοποιείτε για summer ready πόδια?

33 σχόλια:

  1. Ξυραφάκι, απολεπιστικά (αυτό της Lierac είναι τοπ για μένα) και ενυδατική. Και λάδι για λάμψη. Και shimmering powder. Πόδι-υπερπαραγωγή ένα πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται. Και λίγο bronzer για μέχρι να μαυρίσουμε εκτός αν προτιμάς λευκό πόδι ;)

      Διαγραφή
  2. Για τόση διάρκεια, αξίζει ο πόνος της αποτριχωτικής ;ρ Εγώ ξυραφάκι χρησιμοποιώ για να αποφευγω το πόνο, αλλά και το ξυραφάκι δε βολεύει κάθε τρεις και λίγο!! ^-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι εγώ! Ε και εντάξει, όλα πονάνε είπα στον εαυτό μου όμως don't be such a baby και από τότε τα κάνω με τη μηχανή :)

      Διαγραφή
  3. Πω πω! Αντέχεις τον πόνο της αποτριχωτικής; Εγώ με τίποτα! Επειδή από τρίχα βλέπε Γουϊνι το αρκουδάκι, προσπάθησα άπειρες φορές αλλά πέρα από τον ανυπόφορο πόνο, είχα και πολλά γυρίσματα και γενικά ταλαιπωρίες οπότε το γύρισα στο κερί. Με εξαίρεση τον τελευταίο χρόνο που κάνω laser και βρήκα την υγειά μου (στα πόδια και στις μασχάλες έχω ξεχάσει τι θα πει ξυραφάκι). Όπως και να έχει μια καλή ενυδάτωση και το καλό scrub κάνουν διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα διαβάσει την ανάρτησή σου αν δεν κάνω λάθος για το laser, είναι μακράν η καλύτερη λύση. Κάνω στις μασχάλες και νομίζω ήταν η καλύτερη επιλογή :)

      Διαγραφή
  4. Ξυραφακι κ μονο!! Εχω τετοια μηχανη αλλα δεν αντεχω το.πονο με τιποτα! Και μια φορα που τα εκανα κ μου κρατησαν 2 βδομαδες :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά δεν θα είχαν βγει όλες οι τρίχες σου και γι' αυτό όταν τις έκανες δεν ήταν όλες στο ίδιο μήκος! Μου συνέβαινε κι εμένα στην αρχή. Κρίμα τα χρήματα που έδωσες όμως ρε συ, δώστης μια ευκαιρία χιχι και θα δεις ότι αξίζει! Εννοείται δεν θα πω πως δεν πονάει γιατί πονάει πολύ! Αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις ;)

      Διαγραφή
  5. Ασε ρεεε...πονάει πολύ!!Αλλά και κάνω πολύ ώρα για αυτό και μόνο το λόγο!!
    Θέλω κανα δίωρο!!ά και άλλη μέρα τις γάμπες και άλλη από το γόνατο και πάνω!!χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε σεις κι εγώ φοβητσιάρα είμαι με τον πόνο αλλά όχι κι έτσι!
      Πάντως δεν το είπα καθαρά, μόνο τις γάμπες μου κάνω όχι πάνω από το γόνατο ;)

      Διαγραφή
  6. Έκανα αποτρίχωση για πάνω από 10 χρόνια ή με το silk epil ή με κερί και πάντα καθόμουν με τις ώρες και έβγαζα τις τρίχες που γυρνούσαν μέσα!!! πόνος-σπυράκια-σημάδια, μαρτύριο!!!! τώρα είμαι στο ξυραφάκι αλλά από Σεπτέμβριο πάω για λέιζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ εσύ τα είχες δύσκολα, να πας εννοείται για laser να ξενοιάσεις! :D

      Διαγραφή
  7. Και εγώ με μηχανή κάνω αποτρίχωση μ αρέσει που οι τρίχες σιγά σιγά μειώνονται και βγαίνουν πιο μαλακές . και δεν χρειάζεται να ξυρίζεσαι κάθε 2-3 μέρες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτη τη μηχανη ειναι θανατος πραγματικα..μια φορα ειχα προσπαθησει να κανω αποτριχωση και πεθανα απο τον πονο...το scrub ολο λεω να το παρω και ολο δισταζω....μαλλον ηρθε η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το πω και σε σένα, κρίμα τα χρήματα που έδωσες! Δοκίμασε να τη χρησιμοποιήσεις ξανά μπορεί να έγινες πιο ανεκτική στον πόνο! Όσο για το scrub ναι είναι πολύ καλό! :)

      Διαγραφή
  9. Οχι μηχανη, δεν αντεχω τον πονο, την δικη μου την εχω καθεται!
    Παντως το body milk φαινεται ωραιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα κι εγώ την είχα για μήνες να κάθεται μέχρι που το αποφάσισα! :)

      Διαγραφή
  10. Και εγώ έχω μια μηχανή εδώ και ένα χρόνο αλλά την χρησιμοποίησα μόνο 5 φορές χαχαχ
    Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι απαιτεί πολύ χρόνο και αυτά τα κόκκινα σημάδια δεν φεύγουν όλα :/
    Αλλά θα δοκιμάσω την διαδικασία όπως το κάνεις εσύ να δω μήπως βελτιωθεί η κατάσταση!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κόκκινα σημάδια σίγουρα θα υπάρχουν μέχρι την επόμενη μέρα αλλά πιστεύω ότι αξίζει ρε συ! Σκέψου καθόλου ξύρισμα για σχεδόν ένα μήνα! :D

      Διαγραφή
  11. Δεν σε αδικώ, είναι το πιο ανώδυνο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχα μία από τις πρώτες αποτριχωτικές της Braun όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει. Στην γάμπα ο πόνος ήταν ok. Πάνω από το γόνατο έβαζα αυστηρά ξυράφι γιατί δεν άντεχα καθόλου. Τα τελευταία τρία χρόνια κάνω με ζεστό κερί και νομίζω είναι η καλύτερη μέθοδος μετά από το ξυραφάκι. Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι στο πίσω μέρος τους ποδιού μπορεί να τραυματιστείς αν το τραβήξεις άτσαλα (έχω κάνει κάτι μελανιές να πίσω από το γόνατο με αποτρίχωση...:/) και ότι είναι χρονοβόρα όταν την κάνεις μόνη σου (από μίαμιση ώρα μέχρι και δυόμισι πάει άνετα)... Κατά τ' άλλα ζω για τη στιγμή που θα κάνω lazer! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποτριχωτική πάνω από το γόνατο δεν βάζω με τίποτα! Το κερί από την άλλη δεν το μπορώ σε καμία περίπτωση. Καλή λύση το laser στα πόδια αλλά και πολλά χρήματα να τα δώσεις με τη μία! Εγώ άρχισα τώρα στις μασχάλες και θα είναι μεγάλη ευτυχία όταν δεν θα χρειάζεται πια να τις ξυρίζω :)

      Διαγραφή
  13. Εγώ χρησιμοποιώ ξυραφάκι και αποτριχωτικές ταινίες Veet, αλλά το σκέφτομαι εδώ και καιρό να περάσω στην αποτριχωτική μηχανή. Είχα μία παλιότερα, όταν πρωτοξεκίνησα την αποτρίχωση και το αποτέλεσμα σε ανταμοίβει. Πιστεύω μάλιστα ότι και αυτός είναι ο λόγος που η τριχοφυία στα πόδια μου είναι πολυ αραιή και δεν χρειάζομαι συχνά αποτρίχωση! Έχεις δίκιο, αξίζει ο πόνος! Το συγκεκριμένο απολεπιστικό της Lierac το έχω κι εγώ και είναι φανταστικό! Έχω κι εγώ το travel-size και το χρησιμοποιώ αραιά για να μην μου τελειώσει! Το άρωμά του είναι μεθυστικό! Το λατρεύω! Φιλάκια, Μαρτίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτές οι ταινίες! Της είχα πάρει μικρή και τόσο σοκαρίστηκα από τον πόνο που τώρα πια τις βλέπω και κρατώ απόσταση! Χαχαχα μια από τα ίδια για το scrub, το χρησιμοποιώ σε ειδικές περιπτώσεις! Αν έχεις βαρεθεί πάντως τις ταινίες είναι καλή μέθοδος αυτή, αν πάλι δεν έχεις πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις! Φιλιά πολλά Μαρτίνα μου και σε σένα! :)

      Διαγραφή
  14. Αποτριχωτική μηχανή και εγώ! Πονάει είναι η αλήθεια ιδικά από το γόνατο και πάνω...Της veet χρησιμοποιώ εγώ..βέβαια κρατάει 2 βδομάδες..ίσως και λιγότερο αλλά είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το ξυραφάκι που δεν κρατάει ούτε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ανάλογα και την τρίχα! Στις πιο μελαχρινές φαίνεται και περισσότερο δυστυχώς, εγώ είμαι σε καλύτερη μοίρα :)

      Διαγραφή
  15. Και εγω αποτριχωτικη χρησιμοποιω αν και ο πονος ειναι λιγο αποτεπτικος αλλα το αποτελεσμα που αφηνει δεν συγκρινεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΌΧΙ πονάει η μηχανή!!!! Προτιμώ κερί και ταινίες !
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δύσκολη η μηχανή!! Φοβάμαι πολύ τον πόνο! Έκανα για χρόνια κερί, μετά έκανα για ένα χρόνο laiser, δεν έπιασε.. και γύρισα εντελώς απογοητευμένη στο ξυραφάκι!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωπω ρε συ μεγάλη ταλαιπωρία :/ Την έχω συνηθίσει τώρα οπότε δεν έχω πρόβλημα αλλά πολύ κρίμα με όλα αυτά που δοκίμασες :/

      Διαγραφή