My Eyebrow Routine!

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εδώ και ένα - δυο χρόνια τα φρύδια έχουν την τιμητική τους στον κόσμο της ομορφιάς. Πλαισιώνουν τα μάτια και όλο το πρόσωπο και όταν είναι περιποιημένα δίνουν άλλη διάσταση στο μακιγιάζ. Δεν είχα καταλάβει πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν, μέχρι που άρχισα να τα φροντίζω συστηματικά. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνω makeupwise όταν βιάζομαι ή δεν θέλω να βαφτώ κανονικά (κάτι που συμβαίνει πιο συχνά από ότι θα ήθελα να παραδεχτώ).
 

Για το σχήμα, χρησιμοποιώ απλά ένα τσιμπιδάκι. Το φυσικό σχήμα των φρυδιών σας βοηθάει πολύ σε αυτό και να θυμίσω ότι τα εξαιρετικά λεπτά φρύδια δεν κολακεύουν κανέναν!

Στη συνέχεια τα γεμίζω καθώς είναι πολύ (μα πολύ) αραιά. Αν τα μαλλιά σας είναι σκούρα τότε τα φρύδια θα πρέπει να είναι 2 τόνους πιο ανοιχτά, ενώ αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά τα φρύδια θα πρέπει να είναι 2 τόνους πιο σκούρα. Σε καστανά μαλλιά τα φρύδια θα πρέπει να είναι περίπου στην ίδια απόχρωση. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας τουλάχιστον.

Με ένα flat πινελάκι όπως το δικό μου από Radiant και την ανάλογη σκιά (η παλέτα μου από Sleek με σώζει και σ' αυτήν την περίπτωση) γεμίζω με ελαφριές και σύντομες κινήσεις τα φρύδια μου. Ξεκινώ από το τέλος, δηλαδή μετά τη γωνία του φρυδιού όπου τα φρύδια είναι συνήθως πιο σκούρα. Συνεχίζω με το μεσαίο κομμάτι και αφήνω για το τέλος το μπροστινό το οποίο γεμίζω με ότι χρώμα έχει μείνει επάνω στο πινέλο. Με ένα spoolie brush (μπορείτε να το βρείτε σε πάγκους διάφορων εταιρειών) τα χτενίζω για να αναμειχθούν τα χρώματα και το αποτέλεσμα να μοιάζει πιο φυσικό. Προαιρετικά, με ένα λευκό ή μπεζ μολύβι (Erre Due lasting contour eye 22 αυτό της εικόνας) δίνω ένα lift στο φρύδι βάζοντας λίγο χρώμα κάτω από τη γωνία. Θα παρατηρήσετε ότι ανασηκώνει όλο το βλέμμα!


Εσείς πώς φροντίζετε τα φρύδια σας? Χρησιμοποιείτε και gel μήπως?

20 σχόλια:

  1. Εγώ απλά τα γεμίζω τα κενά με το μολύβι για φρύδια από τη Seventeen ή με μια καφέ σκιά.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δεν θα καταφέρω να θυμηθώ να ασχοληθώ με τα φρύδια μου όταν βάφομαι. :Ρ Πολύ χρήσιμες συμβουλές πάντως. Δεν ήξερα αυτό που γράφεις για τις αποχρώσεις. Τα δικά μου από φυσικού τους είναι 1 με 2 τόνους πιο σκούρα από τα μαλλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικά σου αν θυμάμαι καλά είναι πυκνά και καλοσχηματισμένα από μόνα τους οπότε είσαι από τις τυχερές! :)

      Διαγραφή
  3. οντως κανουν μεγαλη διαφορα τα βαμμενα φρυδια,αλλα στο καθημερινο μου μακιγιαζ σχεδον ποτε δεν τα βαφω..ολο βιαζομαι και ξεχναω..παντως την εχω καταβρει με το μολυβακι της Mac το Lingering..Να το δοκιμασεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο μολυβάκι! Δεν ξέρω αν θα μου ταίριαζε πολύ το χρώμα γιατί νομίζω ότι κοκκινίζει κάπως! :)

      Διαγραφή
  4. ευτυχώς δεν χρειάζεται να τα βάφω πάντα,αλλά όταν είναι να βγω βράδυ,θα τα περιποιηθώ λιγάκι!χεχε!!
    Ωραίες συμβουλές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ευαγγελία μου! Έχεις αξιοζήλευτα φρύδια εσύ! Ζηλεύω! :)

      Διαγραφή
  5. εγω χρησιμοποιω μια σκια και στη συνεχεια την αγαπημενη μου Maybelline Browdrama!!! και ειμαι ετοιμηηηη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! Το σκέφτομαι καιρό να πάρω και κάποιο gel για να τα κρατάει στη θέση τους! :)

      Διαγραφή
  6. egw dn tous kanw tptpera apona diathrw to sxima ts gt einai hdhd polu gemata kai skoura,palia ta anoiga kai eimoun san clown :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φυσικό τους χρώμα πηγαίνει με τα μαλλιά σου αν και είναι αρκετά πιο σκούρα! Είναι μια χαρά έτσι :)

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω συνηθίσει να κάνω κάτι στα φρύδια μου.. εκτός από το να χαλάω συχνά το σχήμα τους χαχαχ Είναι το μοναδικό πράγμα που δε καταφέρνω κάποιες φορές αλλά προσπαθώ να είναι πάντα περιποιημένα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει εξάσκηση και αυτό όπως πολλά από αυτά που κάνουμε στο μακιγιάζ! Μην τα κάνεις ούτε πολύ χοντρά ούτε πολύ λεπτά! :)

      Διαγραφή
  8. Πες με άσχετη αλλά δεν τα φροντίζω καθόλου. Μόνο τα βγάζω για να έχουν ωραία γραμμή. Επειδή είναι σκούρα δεν ασχολήθηκα ποτέ με το να τα μακιγιάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σε πω άσχετη αλλά τυχερή! Τα σκούρα φρύδια είναι τα καλύτερα από αυτή την άποψη! :)

      Διαγραφή
  9. H αλήθεια είναι οτι δεν τα έχω φροντίσει ποτέ έτσι αλλά τωρα με έβαλες σε σκέψη!!
    φιλάκια!!
    http://prettyshinycupcake1.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ δεν ασχολούμαι και πολύ με τα φρύδια μου, το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να τα βγάζω κάθε δύο μέρες-ναι τόσο γρήγορα μου βγαίνουν!!!! έχω μπόλικο πράγμα από φυσικού, αλλά ευτυχώς έχουν καλό σχήμα!χιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι από ότι έχω καταλάβει (σαν stalker που είμαι) έχουν ωραίο σχήμα και πάχος :)

      Διαγραφή